Προσωποκεντρικη
& Βιωματικη Ψυχοθεραπεια

Δια ζωσης & Online

Είμαι Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια κάτοχος MSc in Person Centred Counseling & Psychotherapy από το πανεπιστήμιο του Strathclyde UK.

Είμαι κάτοχος του European Certificate of Psychotherapy ( ECP) μετά από 4ετη εκπαίδευση στην προσωποκεντρική προσέγγιση.

Ψυχοθεραπεία & Πνευματικότητα

Ασκω Προσωποκεντρικη και Συμβουλευτικη ψυχοθεραπεια ενηλικων προσφεροντας ψυχολογικη υποστηριξη σε θεματα οπως:

 • Αγχώδεις διαταραχές

 • Διαχείριση πένθους / Απώλεια

 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση

 • Κατάθλιψη

 • Προβλήματα με την αυτονομία του εαυτού

 • Δυσκολίες & προβλήματα σχέσεων

 • Προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Εργάζομαι ως προσωποκεντρική ψυχοθεραπεύτρια με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Η βάση της ψυχοθεραπευτικής μου εργασίας είναι η προσωποκεντρική προσέγγιση ενώ χρησιμοποιώ στοιχεία της Γιουγκιανής θεωρίας & Πρακτικής στην Ψυχοθεραπεία.

Εργάζομαι επίσης με ομάδα ψυχοθεραπευτικής πνευματικής ανάπτυξης προσφέροντας βιωματικά σεμινάρια με σκοπό την ενίσχυση της αυτοσυνείδησης και της αυτογνωσίας για την υγιή διαχείριση και την κατανόηση του Εαυτού.

Σκοπός της ψυχοθεραπευτικής μου εργασίας στο πλαίσιο της πνευματικής ανάπτυξης είναι η γνώση ότι ο Εαυτός είναι ένα ενιαίο σύνολο που συμπεριλαμβάνει το πνευματικό ,το διανοητικό, το συγκινησιακό και φυσικό σώμα, γνώση που βοηθάει να κατανοηθεί η ψυχολογική δυσλειτουργία ως κομμάτι ασυμφωνίας με τον ενιαίο εαυτό.

Το θεμιτό αποτέλεσμα της θεραπευτικής μου εργασίας είναι:

Πληρέστερη αυτογνωσία του ατόμου , ουσία και ποιότητα στη ζωή του ,αναγνώριση της εσωτερικής του πραγματικότητας, αυτεπίγνωση και επιστροφή της ευθύνης στη προσωπική συνείδηση.

Να βιωθεί πλήρως η εμπειρία του εαυτού και να στραφεί η προσοχή από τον εξωτερικό μονοδιάστατο εαυτό στον απεριόριστο σε δυνατότητες εσωτερικό εαυτό.

Να δωθούν περισσότερες και ουσιαστικότερες απαντήσεις στα υπαρξιακά δυσεπίλυτα ερωτήματα, απαντήσεις που οδηγούν την ίαση και την αυτό θεραπεία.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Στο παρελθόν έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στο ΙΠΑΠ «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» εκοινωφελές Ίδρυμα, ΝΠΙΔ που λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1963, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα ένταξης στο κοινωνικό σύνολο, εφήβων με νοητικές αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές του αυτιστικού φάσματος

Είπαν για μένα

 • Θωμαΐς Σπανού

  Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια

  Η συνάντηση μου θεραπευτικά με την κυρία Παυλέα έγινε σε ένα σημείο καμπής της ζωής μου. Έχοντας ψυχοθεραπευτική γνώση, καθώς έρχομαι από το χώρο της ψυχικής υγείας, μέσα στην ψυχοθεραπευτική μου πορεία υπήρξαν ανοίγματα προς βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μου, άγνωστα μέχρι τότε σε εμένα, που δεν μπορούσαν να επικοινωνηθούν και να υποστηριχτούν από την κλασσική ψυχοθεραπεία. Μαζί της άρχισα να γνωρίζω και να εργάζομαι το βαθύτερο αυτό κομμάτι του εαυτού μου, κάτι που μου έφερε πρωτόγνωρους ψυχοθεραπευτικούς καρπούς ανάπτυξης που άρχισαν να γεφυρώνουν όποια κενά υπήρχαν και να φέρνουν βήμα-βήμα ψυχική ισορροπία και θεαματικές αλλαγές στη ζωή μου και την υγεία μου. Η δουλειά της κυρίας Παυλέα είναι μοναδική με εξαιρετικά και δια βίου απτά αποτελέσματα.

 • Ξανθή Βασίλογλου

  Οδοντίατρος Ομοιοπαθητικός

  Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να περιγράψω με τρόπο ευρέως κατανοητό σε ποιο βαθμό έχει αλλάξει θετικά τη ζωή μου από την θεραπευτική σχέση μου με την κυρία Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα. Γι’ αυτό από καρδιάς εκφράζω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για την ουσιαστική παρουσία της ως ψυχοθεραπεύτρια, προσωποκεντρική αλλά και διαμέσου της πνευματικότητάς της. Ήταν μια πορεία δέκα χρόνων πολύ δύσκολη για μένα μέχρι τώρα που είμαι στα πενήντα εφτά μου χρόνια, κατά την οποία όχι μόνο με στήριξε σε βαθιά υπαρξιακά θέματα αλλά και με εμπλούτισε με γνώση για τον εαυτό μου.
  Μέσα από μεταμορφωτικές διαδικασίες της ψυχοθεραπευτικής σχέσης μας διδάχθηκα να πατάω σταθερά στα πόδια μου, και προπάντων να αποκτήσω συνείδηση του εαυτού και της ζωής μου!

 • Απόστολος Τσουκαλάς

  Ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να περιγράψω την ουσιαστική βοήθεια που μου προσφέρατε λόγω της απώλειας της συζύγου μου Ειρήνης.
  Η ζωή μου με την Ειρήνη ήταν γεμάτη από συναισθήματα αγάπης, σεβασμού, φροντίδας , χαράς,αλλά και συναισθήματα που προέρχονται από το κοινό επάγγελμά μας  ως μηχανικοί και η συνεργασία μας ήταν πλήρης .
  Δηλαδή στηριζόμουν στην σύζυγό μου και εκείνη σε μένα και ο δεσμός μας ήταν ακόμα πιο ισχυρός λόγω του ότι δεν είχαμε παιδιά.
  Συμπορευτήκαμε 31 έτη, όταν έφυγε από την ζωή κλωνήσθηκα, ξεριζώθηκε το έτερο ήμισυ από μέσα μου, δύσκολο να το διαχειριστώ , ζήτησα βοήθεια από ιατρό ψυχίατρο.
  Ο ιατρός μου συνέστησε φαρμακευτική αγωγή παράλληλα με τις συνεδρίες που είχαμε  μία φορά την εβδομάδα.
  Η φαρμακευτική αγωγή μου προκάλεσε πολλές παρενέργειες .
  Ετσι ζήτησα βοήθεια από σας και ξεκινήσαμε συνεδρίες μία φορά την εβδομάδα για χρονική περίοδο  10 μηνών.
  Με τις πρώτες συνεδρίες σταμάτησα την φαρμακευτική αγωγή και κυρίως  έμαθα να βιώνω την απώλεια της  Ειρήνης .
  Με την πάροδο του χρόνου έβρισκα τον βηματισμό μου  και να πορεύομαι βιώνοντας την καθημερινότητα,  ελπίζοντας στην συμπόρευση και στο μοίρασμα  της ζωής.
  Σας ευχαριστώ για την ουσιαστική βοήθεια που μου προσφέρεται .

Αν θέλετε να μου στείλετε μήνυμα συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.

e-genius.gr ...intelligent web software